top of page
Word in drie jaar opgeleid tot de verpleegkundige van nu! 
Op school

Tijdens deze 3-jarige opleiding werk je iedere week 28 uur op wisselende dagen en ga je één dag naar school. Het unieke van deze opleiding is dat je praktijkervaring opdoet in drie verschillende werkvelden in de zorg; verstandelijke gehandicaptenzorg (Dichterbij), geestelijke gezondheidszorg (GGZ-Oost Brabant) en ouderenzorg (Pantein). Tijdens het opdoen van deze praktijkervaring kun je ontdekken welk werkveld het beste bij je past en ben je direct verzekerd van een baan.

Als verpleegkundige kijk je naar het gehele plaatje van de mens. Je houdt je bezig met het lichamelijke aspect, ontwikkelingspsychologie en het verklaren van gedrag vanuit ziektebeelden. Je denkt logisch na over medische situaties. Je kunt goed alleen werken én in een team. In deze tijd krijg je te maken met complexe zorgvragen, daarom is het belangrijk dat je oplossingsgericht kunt denken en creatieve ideeën hebt over zorg. Tijdens de opleiding tot verpleegkundige van de toekomst leer je om continue te kijken hoe we de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren. Zorgtechnologie is bijvoorbeeld een middel om zorg effectiever én efficiënter maken. Het hélpt, verlicht, ondersteunt, maar neemt niet over. Zorg blijft mensenwerk. Samen met zorgvrager en team onderzoek je welke technologie ingezet kan worden.

Leren in de praktijk

Op jouw werkplek werk je aan opdrachten en vraagstukken die passen bij je vaardigheden en kennisniveau. Je wordt begeleid door ervaren collega's in het werkveld en docenten op school. Zij staan klaar om jou gedurende de opleiding te coachen.

Je leert hoe je jouw eigen leervragen kunt formuleren en hoe je je eigen individuele leerroute kunt bepalen. De praktijk staat centraal, waardoor theorie en praktijk naadloos op elkaar aansluiten. Werk en school worden één geheel.

Word jij de verpleegkundige van de toekomst? Grijp deze kans en meld je aan voor onze opleiding!

bottom of page