top of page
Zoeken

Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant leiden samen talenten voor de toekomst op

Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant zijn een samenwerking gestart om nieuwe medewerkers te werven. Onder de naam MaasZorgWerkt werken de drie zorgorganisaties samen aan het vinden en behouden van zorgtalent nu en in de toekomst. MaasZorgWerkt biedt een brede opleiding met baangarantie, speciaal voor mensen die een overstap willen maken naar de zorg. Zij doen dit samen met de innovatieve opleider Oppstap.


MaasZorgWerkt biedt met deze BBL-opleiding mensen zonder zorgachtergrond de ruimte om hun hart te volgen naar een nieuwe toekomst als zorgprofessional. Joost van de Kamp van Dichterbij vertelt: ‘Studenten doen ervaring op in drie sectoren: zorg voor mensen met een verstandelijk beperking, de ouderenzorg én de geestelijke gezondheidszorg. Zo kunnen de studenten na hun opleiding kiezen voor het werkveld dat het beste bij hen past.’


Zorg van de toekomst

Daarnaast is er extra aandacht voor de ontwikkelingen in de zorg en daarbij behorende inhoudelijke kennis en competenties. Diana Geluk van Pantein licht toe: ‘We leiden de verpleegkundigen van de toekomst op met ruimte voor innovatie, technologie en leiderschap. De zorg wordt namelijk steeds complexer: zorg, gedrag en welzijn komen samen. Om aan te kunnen sluiten bij wensen van bewoners in de regio Noord-Brabant en Limburg, hebben we zorgprofessionals nodig met kennis van meerdere werkvelden.’ ‘Het is mooi dat de eerste geïnteresseerden zich al gemeld hebben, dat stemt ons zeer positief. Dit initiatief biedt kansen voor mensen om zich divers te ontwikkelen in de zorg.,’ vult Miloe van Sprang van GGZ Oost Brabant aan, waar de afdeling HR&D de aanmeldingen voor de drie zorgorganisaties coördineert.


Informatiebijeenkomsten

Ben of ken jij iemand die wil leren en werken in een innovatieve, inspirerende en krachtige zorgomgeving waarin je echt iets kan betekenen voor mensen? Dan biedt MaasZorgWerkt de kans om bij drie verschillende zorgorganisaties te ontdekken wat bij iemand past door het volgen van de 3-jarige MBO-opleiding tot verpleegkundige. Bezoek de website MaasZorgWerkt.nl voor meer informatie en solliciteer direct of meld je aan voor één van de online informatiebijeenkomsten op 5 en 8 januari.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page