top of page
Zoeken

‘De wereld van de zorg is voor me open gegaan’

Eerste lichting van unieke opleiding MaasZorgWerkt gediplomeerd


7 mei 2024 was een bijzondere dag voor Peggy Baeten. Die dag nam ze samen met elf andere studenten het diploma verpleegkundige niveau-4 van MaasZorgWerkt in ontvangst. De opleiding is vormgegeven in een uniek samenwerkingsverband van Dichterbij, Pantein en GGZ Oost-Brabant. ‘Deze combinatie van leren en werken heeft me meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Drie jaar geleden heb ik mijn kappersschaar neergelegd en ben ik in een andere wereld gestapt, de wereld van de zorg. Ik heb er geen moment spijt van gehad, integendeel, ik heb een nieuwe toekomst gekregen. Op 1 mei ben ik begonnen bij GGZ Oost-Brabant, het vakgebied dat me het meeste aanspreekt.’


Met mensen werken

Peggy Baeten, 54, is zij-instromer. ‘Meer dan 30 jaar heb ik als kapster gewerkt, waarvan ruim 20 als zelfstandige. Ik had altijd in mijn achterhoofd om iets anders te gaan doen. En op mijn 50e dacht ik, toen mijn salon door corona meermalen dicht moest, het is nu of nooit. Ik heb altijd geweten dat het iets in de zorg moest zijn. Op een informatiemiddag werd dat bevestigd. De salon moest weer dicht, er kwam een vacature van MaasZorgWerkt in mijn mailbox en ik dacht, ik ben er klaar mee, ik solliciteer. Ik heb er flink over gepiekerd, maar vanaf het moment dat ik begon, vond ik het geweldig. En dat gevoel is gebleven.’
Ervaring in drie werkgebieden

De deelnemers in deze BBL-opleiding krijgen meteen salaris en een baangarantie. Ze maken kennis met drie verschillende werkgebieden in de zorg, de GGZ, de ouderenzorg en de zorg voor mensen met een beperking. Peggy licht toe: ‘De drie werkgebieden maken deze opleiding echt uniek. Elke doelgroep is anders, elke organisatie is anders. Overal leer je weer andere dingen, die je vervolgens meeneemt naar de andere zorginstellingen. Natuurlijk ging het niet vanzelf, ik moest weer leren studeren, het is een pittige opleiding, maar je trekt echt als groep samen op en je leert ook van elkaar. Maar het is het allemaal waard geweest.’


Ontdekken waar je hart ligt

Peggy heeft haar hart verloren aan de zorg. ‘Alle opleidingen hadden iets bijzonders en wat me vooral aanspreekt is dat ik de mens achter zijn ziektebeeld wil zien. En ik blijf leren, zeker! Het is zo belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Wij brengen weer nieuwe kennis in de praktijk op de afdelingen waar we werken. En dat wordt enorm gewaardeerd.’


In september 2024 start het nieuwe schooljaar. Wil je meer weten over de opleiding? Plan dan een online afspraak in!
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page