top of page
Zoeken

Maartje wil betekenis geven aan het leven van andere mensen

Elke dag ander werk, dat heeft Maartje (36) het liefst. In haar huidige baan, als medewerker commerciële binnendienst in de recyclingbranche is elke dag al anders. Ze ondersteunt nieuwe en lopende projecten. ‘Na 16 jaar wil ik graag betekenis geven aan het leven van andere mensen, daar kan ik nog veel meer voldoening uithalen,’ geeft Maartje aan. ‘En ik wil minder achter mijn bureau zitten, meer in beweging zijn en in direct contact staan met mensen. Ik hoop dat ik dat in de zorg kan vinden!’


Na haar opleiding aan de CIOS ging Maartje aan de slag als administratief medewerker, waarna ze intern is doorgegroeid naar haar huidige functie, waarbij ze vooral ondersteuning biedt aan het projectmanagementteam. Van het schrijven van offertes tot aan het maken van calculaties en het bewaken van contractafspraken. In elke tak van sport was ze betrokken. Maartje: ‘Die rol van alle ballen hooghouden en ondersteuning bieden is op mijn lijf geschreven.’ Nieuwe collega’s inwerken vindt Maartje wel heel leuk. ‘Dat is een raakvlak met de zorg, daar begeleid je mensen ook de dag door. Ik denk dat ik daar veel meer voldoening uit kan halen. In de zorg heb je continu met mensen te maken, dat maakt elke dag anders. Je kunt niet op maandag zeggen hoe de dinsdag gaat lopen.’


Kennismaken met verschillende doelgroepen

Dat Maartje de zorg in wil was al een tijdje duidelijk, maar voor welke opleiding ze dan moest kiezen was nog een lange tijd de vraag. Het artikel van Joep Heijmans gaf de doorslag. Hij komt ook uit de commerciële wereld en overtuigde Maartje ervan om te solliciteren bij MaasZorgWerkt. ‘Wat me aanspreekt is dat ik hier de verschillende werkvelden kan ontdekken. Ik heb nog geen specifieke voorkeur qua doelgroep en bij MaasZorgWerkt kan je tijdens je opleiding uitvinden wat het best bij je past. Zo kom ik erachter of ik voor de ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg of voor mensen met een verstandelijke beperking wil zorgen. Het zijn drie zo’n verschillende doelgroepen!’


Zekerheid en baangarantie

Daarnaast biedt het stukje zekerheid ook rust. Buiten de maand proeftijd weet je namelijk dat, als je je opleiding succesvol doorloopt, je gegarandeerd een baan hebt. ‘Dat stukje zekerheid is toch fijn om te hebben in deze tijd. Ik zeg mijn baan waar ik 16 jaar heb gewerkt ervoor op. Er zijn overal personeelstekorten, maar ik ben niet iemand die gaat hoppen en het financieel uit gaat spelen, daar ben ik niet naar op zoek.’


Uitdaging aan vanaf september

Waar Maartje het meest naar uitkijkt is de nieuwe uitdaging. ‘Alles is nieuw voor mij. Ik stap in iets onbekends, dat is best wel spannend. Ook kijkt Maartje uit naar het contact met haar nieuwe collega's. ‘Je hebt iedere dag met mensen van doen, dus je zal veel moeten samenwerken. Samen bied je cliënten de beste zorg. Dat spreekt me enorm aan. Ik werk namelijk graag samen!’ Om haar terugkeer naar de schoolbanken maakt Maartje zich geen zorgen. ‘Het zal vast even wennen zijn na 17 jaar weer terug naar school, maar dat is maar één dag in de week. Ik heb er vooral ontzettend veel zin in om nieuwe dingen te leren!


Ben jij benieuwd of de opleiding van MaasZorgWerkt ook iets voor jou is? Plan hier een afspraak in!

458 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page