top of page
Zoeken

‘Deze overstap naar de zorg had ik tien jaar eerder moeten maken’

Bijgewerkt op: 7 apr. 2022

Al veel langer wilde Jeroen Druppers de overstap maken naar de zorg. Maar altijd waren er praktische bezwaren. Dankzij de 3-jarige BBL-opleiding van MaasZorgWerkt kan hij eindelijk zijn gedroomde carrièreswitch maken. Hoe dat bevalt? ‘Dit had ik tien jaar eerder moeten doen’, aldus Jeroen.

Zijn vrouw werkte al in de gehandicaptenzorg. Zelf wilde Jeroen al een hele tijd de ICT verlaten om een opleiding in de zorg te gaan volgen. Maar zoals het leven soms gaat, was er altijd wel een reden om het uit te stellen. ‘We kregen kinderen en je moet zo’n omscholing er ook maar bij kunnen hebben’, vertelt Jeroen. Hij zag al eens een vacature bij Geestelijke Gezondheid Zorg Oost-Brabant waar hij op solliciteerde. Tot een nieuwe baan kwam het toen nog niet. Wel kreeg hij enige tijd later een mailtje over een opleiding waarbij werken en leren gecombineerd werd.


Werken en leren gecombineerd

Dat was de zorgopleiding van verpleegkundige van de toekomst van MaasZorgWerkt. De vacature sprak Jeroen direct aan. ‘Bij deze duale opleiding ga ik 8 uur per week naar school. Daarnaast werk ik 28 uur bij Pantein. Zo kan ik mijn carrièreswitch ook financieel bolwerken.’ Daarnaast vindt Jeroen het een prettige manier van leren. ‘Ik leer het beste door dingen te doen. Ik kan nu direct in de praktijk toepassen wat ik op school geleerd heb. Zo kan ik nu bijvoorbeeld onder begeleiding katheteriseren, blaasspoelen en stomazorg verlenen.’


Ouderen een fijne oude dag geven

Inmiddels is Jeroen bijna aan het einde van zijn eerste leerjaar. Hoe bevalt het hem? ‘Ik zeg tegen iedereen: dit had ik tien jaar eerder moeten doen. Werken in de zorg bevalt me ontzettend goed. Hier kan ik echt iets bijdragen aan de maatschappij. Ik heb nu een jaar gewerkt in de ouderenzorg. De verhalen van mijn cliënten raken me. Ik vind het heel fijn om hen een mooie oude dag te kunnen geven. De bewoners vinden het dan ook erg jammer dat ik nu aan de slag ga bij Dichterbij om de gehandicaptenzorg te ontdekken.


Werkveld dat bij mij past

En welke richting gaat Jeroen straks kiezen na zijn afstuderen? ‘Als ik nu moet kiezen, dan zegt mijn hart: de ouderenzorg. Maar wie weet denk ik daar na een jaar gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg weer anders over. Dat is het mooie van dit opleidingstraject. Het is een brede zorgopleiding, ik kan straks het werkveld kiezen dat het beste bij mij past. Dus vraag het me na mijn afstuderen nog maar eens!’


Wil jij ook solliciteren voor deze opleiding? Klik dan hier!


447 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page