top of page
Zoeken

Van verzorgende naar verpleegkundige. Bianka zit na 15 jaar ouderenzorg opnieuw in de schoolbanken.

Bijgewerkt op: 10 mei 2023

Al vijftien jaar werkt Bianka van Duren in de ouderenzorg. De zorg is écht haar vak, maar ze wilde meer. Om zichzelf te ontwikkelen en opnieuw uitgedaagd te worden, koos ze voor de verpleegkundige opleiding van MaasZorgWerkt. ‘Ik leer weer nieuwe dingen en ontdek andere werkvelden.’

Na de middelbare school volgde Bianka de opleiding tot verzorgende IG. Haar eerste baan vond ze in de ouderenzorg. Op 36-jarige leeftijd, heeft ze dus al 15 jaar ervaring in de zorg. Toch wilde ze doorgroeien. ‘Bij mijn vorige werkgever was dit niet mogelijk. Ik ging op zoek naar andere mogelijkheden. Zo kwam ik terecht bij MaasZorgWerkt.’


Nieuwe uitdagingen

Dat ze in de zorg wilde blijven werken, stond voor Bianka vast. ‘Ik wilde een stapje extra zetten, mezelf ontwikkelen en opnieuw uitgedaagd worden. Daarom koos ik voor de opleiding tot verpleegkundige.’ Opnieuw naar school gaan was voor Bianka geen obstakel. ‘Ik had er vooral heel veel zin om weer te gaan leren. Van nature ben ik een nieuwsgierig persoon, ik wil graag weten hoe dingen in elkaar zitten. Dat leer ik nu.’


Drie werkvelden ontdekken

Veel mensen die de verzorgende IG opleiding volgen, komen in de ouderenzorg terecht. ‘Daarom heb ik heel bewust gekozen voor MaasZorgWerkt. Ik kom nu in aanraking met drie verschillende doelgroepen, waarvan ik er twee nog niet kende.’ Maakt Bianka straks de overstap naar de geestelijke gezondheidszorg of verstandelijk gehandicaptenzorg? ‘Dat weet ik nog niet. Ik merk dat mijn voorkeur uitgaat naar de somatische zorg, waarbij ik zowel aan het bed sta, medische zorg verleen als gesprekken voer met cliënten.’


Werkgeluk

Haar werkgeluk haalt Bianka uit de kleine dingen. Waarmee ze voor cliënten echt iets kan betekenen. ‘Tijdens mijn stage bij GGZ leerde ik hoe waardevol een luisterend oor bieden is voor cliënten. Ook al is het maar een paar minuten, die oprechte aandacht kunnen geven aan mensen, dat maakt mijn vak heel waardevol.’


Bredere kennis

Hoe haar toekomst eruit ziet? ‘Dat weet ik nog niet precies. Wat ik wel weet is dat ik straks een bredere kennis heb van het zorgvak. Zo kan ik de zorg voor een cliënt nog beter neerzetten dan voorheen. Ik wil me blijven ontwikkelen en deze opleiding is een goede opstap. Er is altijd vraag naar verpleegkundigen op de arbeidsmarkt.


Gewoon doen!

Voor wie nog twijfelt, heeft Bianka nog een laatste advies. ‘Verpleegkunde is een heel mooi vak. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen een moeilijke stap is om te zetten. Maar als je het niet probeert, dan weet je ook niet of het gaat lukken. En mocht je ergens tegenaan lopen, dan staan de docenten altijd voor je klaar. Gewoon doen dus!’


Kom naar onze informatieavond! Wil jij net als Bianka een carrièreswitch maken naar de zorg? Kom dan naar een van onze informatiebijeenkomsten. Dan stellen Dichterbij, GGZ Oost Brabant en Pantein zich voor en vertellen we wat het vak en de opleiding inhoudt. Lees meer over de informatiebijeenkomsten en meld je aan!

239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page