top of page
Zoeken

Werkgevers en onderwijs bundelen krachten om verpleegkundigen van de toekomst op te leiden

Bijgewerkt op: 31 mei 2023

Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant bundelen hun krachten, onder de naam MaasZorgWerkt, met Gilde Opleidingen om nieuwe verpleegkundigen op te leiden. De werkgevers bieden studenten in een leer-werktraject (BBL) de kans om kennis te maken met drie verschillende branches in de zorg. De nieuwe groep verpleegkundigen is ook een intermediair tussen zorg en technologie. Ze worden getraind als innovatieambassadeur. De 3-jarige opleiding tot mbo-verpleegkundige start in september.


Gedeeld werkgeverschap Mensen die in de zorg willen werken of zich willen laten omscholen maken in deze opleiding kennis met drie grote werkgevers in regio Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. Maar ook met drie verschillende werkvelden; verstandelijke gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Zo kunnen zij na de opleiding kiezen voor het werkveld dat het beste bij hen past en zijn ze direct verzekerd van een baan. De drie werkgevers bundelen hun krachten onder de naam MaasZorgWerkt met als doel meer mensen te enthousiasmeren, op te leiden en te behouden voor het prachtige zorgvak in de regio.Werken en leren in drie verschillende sectoren De opleiding duurt 3 jaar. Ieder studiejaar gaat de student vier dagen per week bij een andere werkgever in een nieuwe zorgsetting aan de slag. Daarnaast is er elke week één schooldag. Tijdens de opleiding neemt de student leervragen vanuit zijn of haar eigen praktijk mee naar school. Dit om met medestudenten en docenten op zoek te gaan naar het antwoord. De eigen leervragen uit de praktijk geven sturing aan de invulling van het onderwijs.


Innovatieambassadeur Deze nieuwe verpleegkundigen zijn een intermediair tussen zorg en technologie. Zij fungeren als brug tussen enerzijds de wensen van de zorgvrager en het team rondom het gebruik van zorgtechnologie en anderzijds de mogelijkheden in de organisatie. Een mooie kans om de kloof tussen technologie en zorg te dichten en vakmensen op te leiden die klaar zijn voor de toekomst. Start na de zomervakantie De eerste aanmeldingen voor de opleiding stromen inmiddels binnen. De studenten starten direct na de zomervakantie. Meer informatie over de opleiding wordt gegeven tijdens de informatiebijeenkomst op 22 mei 2023 óf via de website. Kijk voor meer info over de informatiebijeenkomst, de opleiding of hoe je kunt solliciteren op www.maaszorgwerkt.nl.181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page